Het belang van deurklinken wordt soms onderschat. Het is belangrijk dat een deur een mooi geheel vormt met je interieur. Hetzelfde geldt voor de deurklink. Bij een renovatie is het dus aangewezen om goed na te denken over de perfecte deurklinken om je interieur compleet te maken.  

Deurklinken versus deurkrukken

Je zou het misschien niet meteen denken, maar deurklinken en deurkrukken zijn niet hetzelfde. Een deurklink heeft namelijk een ander mechanisme dan een deurkruk. De werking van een deurkruk is complexer dan die van een klink. Daarom worden klinken voornamelijk gebruikt voor binnendeuren. Een deurkruk wordt dan weer gebruikt voor buitendeuren omdat dit veiliger zou zijn.

Kijk naar de stijl

Wanneer je een interieur hebt dat eerder landelijk is, kies je beter ook voor neutrale kleuren voor deurklinken. Een gouden deurklink zou bijvoorbeeld helemaal niet in een landelijk interieur passen. Ben je een liefhebber van een industrieel interieur? Dan zijn gouden of zwarte deurklinken wel weer een match. Kijk dus naar de stijl van je interieur wanneer je op zoek bent naar klinken. Daarnaast heb je soms ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een matte of glanzende afwerking.

Ga ten rade bij een specialist

Voor alle onderdelen van een interieur heb je vandaag de dag een specialist. Voor deurklinken is dit niet anders. Bij Ostiumhome vind je naast kwaliteitsvolle klinken ook rozetten en andere woonaccessoires. Denk maar aan kaarsenhouders, klokken of dienbladen. Wanneer je deze in dezelfde stijl aankoopt als je deurklinken, zorg je met kleine details voor een mooi geheel in je interieur.