Een huis is een essentieel onderdeel van een goed leven. Als je geen plek hebt waar je na een lange dag tot rust kunt komen, waar je vrienden kunt ontvangen of waar je een gezin kunt stichten, dan zul je veel stress ervaren. Wanneer je nu een fijne woning hebt, is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat wanneer er bijvoorbeeld een keer brand uitbreekt, je zoveel kosten moet maken om de schade te herstellen dat je lange tijd in de financiële problemen komt te zitten. Met de juiste woonverzekeringen kun je dit eenvoudig voorkomen. Wij laten je zien welke polissen je kunt afsluiten om je woongenot te verzekeren.

Huur je of bezit je je woning?

Er zijn twee woonverzekeringen: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De tweede is voor iedereen interessant, of je nu huurt of wanneer je een woning gekocht hebt. Alle spullen die in je huis staan, vallen onder de dekking van je inboedelverzekering. Mocht je schade oplopen door bijvoorbeeld een blikseminslag waardoor er korte tijd brand in je woning woedt, dan kun je een beroep doen op je verzekering om de schade te claimen. Mocht het zelfs zo erg zijn dat je niet meer in je woning kunt wonen, dan kun je je inboedelverzekering gebruiken om vervangende woonruimte te vinden. Verhuur jij je woning regelmatig via Airbnb? Dan kan het gebeuren dat je gasten per ongeluk iets vernielen. Ook in dat geval kun je contact opnemen met je verzekering om de schade te laten vergoeden. Zo kun jij je woning snel weer in de oude staat brengen en hem aan de volgende gasten verhuren. Wij raden je aan om de voorwaarden wel even goed door te nemen, zodat je precies weet wat de regels omtrent de inboedelverzekering Univé zijn.

De opstalverzekering

De opstalverzekering voor je huis dekt alle schade die ontstaat aan de structuur van je huis. We noemden het voorbeeld van de bliksem die in je woning insloeg. Dit levert niet alleen schade op aan je spullen, maar ook aan je huis. Met een opstalverzekering kun je deze kosten laten vergoeden. Het maakt daarbij niet uit of de schade ontstaan is aan jouw huis of dat het aan een van je bijgebouwen ontstaan is. Sterker nog; zelfs wanneer alleen je zonnepanelen kapot zijn gegaan door de blikseminslag, kun je deze schade claimen aan de hand van je opstalverzekering.

Sluit je woonverzekeringen vandaag nog af

Je merkt het: met de juiste woonverzekeringen kun je heel veel problemen voorkomen. Wij raden je dan ook dringend aan om deze verzekeringen af te sluiten. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten en dat terwijl je er enorme financiële tegenslagen mee kunt voorkomen. Surf daarom even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij om je in de voorwaarden te verdiepen. Check ook de dekking nog even extra. Je zult zien dat je tegen meer ongelukken beschermd bent dan je misschien had verwacht.