Richmond meubels brengen een luxe interieur naar ieder huis. Met hun passie en plezier maken zij hun eigentijdse luxe collecties bereikbaar voor iedereen. Je kunt jouw huis compleet ermee inrichten van tafels, tot spiegels tot stoelen, kandelaars en de klok voor aan de muur. Dit familiebedrijf heeft een prachtig verleden waaruit hun passie blijkt en de pronkstukken die ze nu maken zijn onmisbaar in elk interieur.

De geschiedenis van Richmond

Al jaren is Richmond een familiebedrijf dat gestart is vanuit passie. In de jaren 80 was er een metaaldraaierij, welke gestopt is. De volgende stap van de familie was het starten van een winkel in antieke meubels en dat ging snel de omgeving rond. Al snel volgen nieuwe filialen en de inkoop en import van antieke meubelen groeit. Naast de Engelse meubelen wordt de stap gemaakt eerst naar Tsjechië en erna naar Roemenië waar veel antieke meubelen te verkrijgen zijn. Al snel wordt er een eigen productie gestart en volgt er import vanuit Indonesië en China voor prachtig hout, waarmee de collectie steeds verder uitgebreid werd.

In 2011 wordt het bedrijf overgedragen aan de zoon van de oprichter en wordt er langzaam afstand gedaan van de antieke meubelen. De overstap naar eigentijds en het creëren van een complete lifestyle wordt gemaakt en dit is de start van de Richmond meubels. In 2016 slaat het noodlot toe en een brand verwoest de fabriek. Met vertrouwen en veel passie wordt het opnieuw opgestart en op dit moment zijn zij een groothandel in luxe meubels en accessoires. De familie roots liggen in hun eigen meubelwinkels, waar zij hun ervaring hebben opgedaan met de behoefte van klanten en de tekortkomingen van andere design merken. Zij bezitten enkele high-end showrooms en blijven in gesprek met de klanten om telkens nieuwe collecties te kunnen bieden die modern en tijdloos tegelijkertijd zijn.

Creëer een heel interieur met Richmond meubels

Het internationale merk is uitgegroeid met een wereldwijde bekendheid en geeft vele mogelijkheden als het gaat om interieurstyling. Zo leveren zij niet alleen specifieke meubelen, maar ook accessoires. Waardoor je van dezelfde of verschillende collecties een heel interieur kan stylen en jouw eigen touch eraan kan geven in één geheel. Alle meubels hebben een luxueuze uitstraling, welke je terug kan vinden in vele velvet stoffen en gouden details. Het zijn echte pronkstukken die op zullen vallen en hun eigen plekje nodig hebben in de ruimte. Je kunt ze thuis maken zowel in klassieke, moderne als landelijke interieurs. Ook worden in de diverse Richmond meubels veel hout verwerkt waardoor het direct een warme uitstraling geeft en het eenvoudig te combineren is ook met andere merken.

Richmond meubels geeft je veel mogelijkheden op basis van alles wat zij te bieden hebben. Denk aan fauteuils, banken, salontafels, kasten, maar ook zeker krukjes, sierkussens en verlichting. Als je eenmaal gekeken hebt naar Richmond haar mogelijkheden laat je niet meer los, juist omdat er zoveel oneindige mogelijkheden zijn om je eigen styling te kiezen en dat te laten terugkomen in elk detail.