Een nieuwe uitdaging is altijd spannend of onwennig. Dat is in dit geval niet anders. Bij het maken en samenstellen van jouw eerste fotoalbum zul je ongetwijfeld een aantal momenten hebben waar je twijfelt aan alles wat je doet. Het lijkt een hoop werk, maar gelukkig is het met de juiste stappen goed te overzien. Als jouw computer ook helemaal volstaat met verschillende foto’s dan wordt het tijd om de foto’s een mooi plekje te geven. Daarbij is een mooi fotoalbum een echte verrijking. Het is heerlijk om eens in de zoveel tijd met vrienden of familie het album door te bladeren. Je haalt dan gelijk een aantal mooie herinneringen op.

Zo maak je een perfect fotoalbum

De eerste stap naar een perfect fotoalbum begint altijd bij het managen van de foto’s. Stel jezelf de volgende vragen: wat wordt het thema van het album? Moet er een chronologische volgorde in de foto’s verwerkt worden? Hoe groot zijn de foto’s? Als je deze vragen beantwoord, kun je een concept versie van het album maken. Wil je bijvoorbeeld het leven van je kinderen delen aan de hand van foto’s? Daarvoor is een fotoalbum erg geschikt. Je begint dan met de babyfoto’s en langzaam werk je de jaren af. Zo heeft je kind later ook iets tastbaars om op terug te kijken.

Het ontwerp

Is het idee volledig uitgewerkt, dan volgt de belangrijkste stap in het hele proces: het fotoalbum kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een fotoalbum te maken, dit vergt overigens wel een hoop creativiteit en tijd. Bij Lijstentoko hebben ze daarentegen een zeer uitgebreid aanbod met verschillende fotoalbums. De fotoalbums verschillen op basis van grootte, dikte en natuurlijk ook de kaft van het album. Er zijn fotoalbums waar je foto’s in kunt plakken, maar een insteekalbum is ook verkrijgbaar. Wat betreft het aantal foto’s zijn er heel veel opties. Er zijn fotoalbums met ruimte voor 36, 52, 100 en 200 foto’s.

Kies en geniet

Voordat je een fotoalbum besteld of koopt, is het wel goed om het juiste formaat te kiezen. Houd dus rekening met de afmetingen van jouw foto’s. Ga je voor een fotoalbum met insteekhoezen? Zorg er dan wel voor dat de foto’s daadwerkelijk passen. Misschien wil je zelfs stickers of een tekstje toevoegen? Houd hier dan ook rekening mee. Bij eventuele vragen over fotoalbums en de mogelijkheden, kun je altijd terecht bij Lijstentoko.