Voor een architect, bij het ontwerpen van een nieuw gebouw, is een van de belangrijkste beslissingen die je zult maken, welk type alarmsysteem je zult installeren. Maar hetzelfde geld voor elke huiseigenaar die aan het verbouwen is, of die simpelweg toe is aan een vernieuwd alarmsysteem. Er zijn erg veel verschillende Ajax alarmsystemen op de markt, en elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten over de verschillende soorten Ajax alarmsystemen.

Soorten Ajax alarmsystemen en de voor- en nadelen

Het grootste onderscheid dat gemaakt kan worden bij Ajax alarmsystemen zijn bedrade en draadloze systemen. Deze hebben ieder hun voor en nadelen. Bedrade alarmsystemen van Ajax zijn bijvoorbeeld betrouwbaarder, maar ze zijn ook moeilijker en duurder om te installeren. Draadloze alarmsystemen daarentegen zijn wat minder betrouwbaar en moeten vaker vervangen worden. Maar ze zijn wel makkelijker en goedkoper om te installeren. 

 

Het is ook belangrijk om na te denken of er manieren zijn om het alarmsysteem uit te schakelen zonder de code te gebruiken. Bedrade systemen hebben het nadeel dat inbrekers de draad door kunnen snijden en op die manier het gehele systeem uit kunnen schakelen. Draadloze systemen daarentegen werken vaak met GPS of WiFi en kunnen gehackt worden. 

Welk type Ajax alarmsysteem is het beste voor welk soort gebouw

Welk alarmsysteem het beste past is afhankelijk van je behoeften. Als je een betrouwbaar systeem nodig hebt dat moeilijk te kraken is, is een bekabeld systeem slimmer. Maar als je iets wil wat makkelijk te installeren is, is een draadloos systeem de betere keuze. Echter hangt de keuze niet alleen af van je budget maar ook van andere factoren, zoals de functie van het gebouw waar het systeem geïnstalleerd wordt.

 

Gaat het om een appartement, dan is het misschien niet mogelijk om een bekabeld systeem te installeren. In dat geval zult je moeten kiezen voor een draadloos systeem. Maar als het om een vrijstaand huis gaat, kun je elk type alarmsysteem van Ajax kiezen. 

 

Gaat het om een bedrijf met meerdere verdiepingen waar het systeem moet hangen? Dan geef je waarschijnlijk de voorkeur aan draadloos, om geld te besparen en voor het gemak. Als je het systeem wil installeren bij een klein bedrijf met maar een kantoor of verdieping, dan is een bedraad systeem waarschijnlijk ideaal, omdat alle waardevolle spullen op een locatie zijn.

 

Natuurlijk zijn er veel meer factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een alarmsysteem dan we hier kunnen bespreken. Daarom adviseren wij altijd om grondig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt over een Ajax alarmsysteem