Ga jij graag op vakanties, ben je avontuurlijk en hou je van fietsen? Dan is een fietsvakantie echt iets voor jou! Ontdek de mooiste plekken met de elektrische damesfiets of elektrische herenfiets van Giant. Rij langs mooie weilanden en neem een tussenstop in prachtige dorpjes gelegen in de bergen om wat lekkers te eten. Met een fietsvakantie ben je van niemand afhankelijk en kun je je eigen gang gaan. Heerlijk! Hieronder worden een aantal tips besproken om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereidt op je fietsvakantie.

Vervoer

Je moet in het bezit zijn van een grote bus, fietsenrek, camper of aanhangwagen waar je de fiets mee kan vervoeren. Zorg ervoor dat je tijdig het fietsenrek installeert, zodat je zeker weet dat deze naar behoren functioneert. Vervoer de elektrische fiets zorgvuldig, zodat de accu en het frame niet beschadigd.

Soorten fietstassen

Afhankelijk van het soort vakantie heb je fietstassen nodig, dit maakt het gemakkelijker om spullen mee te nemen als je een lange dagtocht wil maken of van camping naar camping hopt. Als je van camping naar camping fietst raden wij aan om een dubbele fietstas te pakken, een frametas en een stuurtas. Zo  heb je alles bij en zit het niet in de weg. Voor korte dag ritten volstaat een enkele fietstas, als je dan afstapt kun je deze tas omhangen als een schoudertas. Erg handig!

Veiligheid

Er is altijd een kans dat er iets fout gaan onderweg, je kan hard ten val komen. Zorg er daarom voor dat je altijd een EHBO-kit meeneemt tijdens de fietstocht met daarin een: tekenverwijderaar, anti-insectenspray, zonnebrand, paracetamol, pleisters en verband. Zorg ervoor dat je een helm draagt, in het bezit bent van overzichtelijke spiegels en goede verlichting. Om te voorkomen dat de verlichting uitvalt is het belangrijk dat je altijd reserve lampjes bij hebt. Zo blijf je altijd goed zichtbaar in het verkeer.

Routes

Zorg ervoor dat je de route van te voren hebt bestudeerd, dat je een kaart bij hebt, je telefoon 100% is opgeladen en indien je dat fijn vindt tijdig een display aanschaft. Op het display kun je ook alle routes volgen. Neem voor de zekerheid een powerbank mee voor het geval van nood. Zo blijf je altijd bereikbaar.