Valt het jou ook op dat je steeds vaker filmpjes tegenkomt op jouw Instagram-, Facebook- of LinkedInpagina? Nou dan heb jij gelijk. Videomarketing is populairder dan ooit. Steeds meer bedrijven willen hun verhaal vertellen in een korte en boeiende video, dan iedereen contant lappen tekst onder de neus schuiven. Hieronder staat een top 3 meest opvallende trends in videomarketing.

Korte, pakkende video’s

De meeste internetbezoekers hebben geen zin in lappen tekst, een overkill aan informatie of advertenties. Vooral de jongeren die op zijn gegroeid met internet slaan deze te informatieve teksten over. Het gezegde “Less is more” is hier meer van toepassing dan ooit. Bedrijfsvideo’s van 10 minuten of 5 minuten en zelfs van 3 minuten kan al lang genoeg zijn om jou kijker kwijt te raken. Een knallende opener met een korte en boeiende informatie is waar de internetgebruikers bewust of onbewust naar op zoek zijn. Een bedrijfsfilm laten maken is populairder dan ooit.

Horizontaal of verticaal

Mooie sfeerbeelden maken van jouw favoriete festival of sportactiviteit, dan draai je de camera om een mooi beeld te hebben. Dan kom je al snel in de problemen wanneer je de content op Instagram, Facebook of LinkedIn wil posten of bekijken. Het is belangrijk dat jouw video’s goed zichtbaar zijn op social media en mobiele apparaten. Zorg dus altijd voor staande/verticale video’s wanneer je wil posten op de socials.

Video first

Tegenwoordig denken bedrijven snel de marketing perfect op orde te hebben, maar dat is niet altijd waar. Anno 2022 zijn er nog steeds bedrijven die zonder videomarketing of bedrijfsfilms hun diensten of producten onder de aandacht willen brengen. Het is duidelijk bewezen, het gebruik van beeldmateriaal trekt veel meer aandacht. Real-life beelden of animaties laten maken? Zolang er maar een knallende opener in zit met een kort en bondig verhaal. Ben jij nou geïnteresseerd geraakt in videomarketing? Kijk dan snel wat de mogelijkheden zijn.