Wanneer je een nieuwe woning koopt dat je volledig wil renoveren, is het soms eenvoudiger om het pand volledig te slopen. Het zorgt ervoor dat je helemaal van nul kan beginnen en je droomwoning kan bouwen. Bij sloopwerken komt er heel wat kijken en zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden.

Risico op schadelijke stoffen

Een van de belangrijkste aspecten waar je rekening moet houden, is het risico op schadelijke stoffen bij de afbraak. Daarom is het belangrijk om op voorhand te inventariseren of er asbest aanwezig is in het dak. Asbest werd in het verleden gebruikt omdat het stevig en goedkoop was. Wanneer het asbest vrijkomt, kan dit schadelijk zijn voor je gezondheid. Kies er daarom steeds voor om asbest door een specialist te laten verwijderen. Zij weten hoe dit op een veilige manier kan gebeuren.

Zorg voor voldoende beveiliging

Bij alle soorten sloopwerken is het belangrijk om de juiste beveiliging te dragen. Je basisuitrusting moet een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en beschermkledij bevatten. Extra beveiliging hangt af van de materialen die je zal gebruiken. Denk maar aan oorbeschermers bij luide machines of een mondmasker wanneer je veel in contact komt met stof.

Kies voor een expert

Het kan heel verleidelijk zijn om meteen met de sloopwerken te beginnen. Toch heeft het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf zoals Revoort verschillende voordelen. Je moet namelijk ook rekening houden met verschillende procedures en daarnaast moet alles op een veilige manier gebeuren. Bovendien hebben deze bedrijven het juiste materiaal om snel en efficiënt aan de sloopwerken te kunnen beginnen. Ze zorgen er ook voor dat al het afval wordt gesorteerd zoals het hoort waardoor de recyclage op een vlotte manier kan gebeuren.