Er zijn een aantal gereedschappen die niet mogen ontbreken in je gereedschapskoffer. Ongeacht of je een doorgewinterde klusser bent of net je eigen huis hebt gekocht, gereedschap mag niet ontbreken in je huis. Deze vijf soorten gereedschap zijn essentieel voor iedereen die zich een beetje zelf wil kunnen redden als het gaat om het aanpakken van huishoudelijke reparaties en taken. In deze blog gaan we dieper in op wat absoluut niet mag ontbreken in je gereedschapskoffer en waarom iedereen dit gereedschap in huis zou moeten hebben.

Schroevendraaiers in je gereedschapskoffer

Schroevendraaiers zijn essentieel voor in je gereedschapskoffer om verschillende redenen. Let er hierbij overigens ook op dat je zowel een kruiskop als een platkop schroevendraaier in huis hebt. Te vaak komen mensen er namelijk pas te laat achter dat dit niet het geval is, waardoor je dit beter maar zo snel mogelijk in je gereedschapskoffer kunt toevoegen!

Een hamer in je gereedschapskoffer

Een tweede stuk gereedschap dat vaak essentieel is ongeacht de werkzaamheden die je doet, is de hamer. Deze kun je daarom beter niet vergeten als je je gereedschapskoffer aan het vullen bent! Als je vaker van plan bent om zelf te gaan klussen zijn spijkers daarnaast ook geen verkeerd idee om toe te voegen aan je gereedschapskoffer.

Een rolmaat voor je gereedschapskoffer

Een rolmaat wordt vaak gebruikt door mensen ook al zijn zij niet handig in klussen. Het is daarom een goed idee om een rolmaat in je gereedschapskoffer te hebben. Naast dat je hier tijdens het klussen dingen mee kan meten, worden ze in de praktijk ook anders gebruikt. Als je bijvoorbeeld nieuw meubilair wilt kopen kan het hebben van een rolmaat in je gereedschapskoffer ook erg handig zijn. Zo weet je namelijk precies wat waar past en kom je later niet voor verrassingen te staan!

Tangen voor in je gereedschapskoffer

Een tang is ook handig gereedschap dat je in verschillende situaties kunt gebruiken. In je gereedschapskoffer is ten minste een tang dus niet overbodig. Afhankelijk van hoeveel je klust en wat voor werkzaamheden je uitvoert kun je er daarnaast voor kiezen verschillende meer gespecialiseerde tangen in je gereedschapskoffer toe te voegen. Als dit niet het geval is, is een simpele combinatietang altijd een goed idee. Deze kun je in verschillende situaties gebruiken.

Sleutels en je gereedschapskoffer

Tenslotte is er nog een groot aantal verschillende soorten sleutels die handig uit kunnen komen voor in je gereedschapskoffer. Hierbij kun je denken aan ringsleutels maar bijvoorbeeld ook aan inbussleutels. Er is namelijk niets zo vervelend als er te laat achterkomen dat je bepaald essentieel gereedschap niet in huis hebt. Welke sleutels je nu precies nodig hebt voor in je gereedschapskoffer, hangt dus mede af van hoeveel je zelf kan en wil doen en wat je liever door anderen laat doen!