Steek je graag de handen uit de mouwen als het gaat om klussen? En ga je binnenkort ook aan de slag met het aan te brengen van de aan nieuw dakraam? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je natuurlijk beschikken over het juiste gereedschap, dat is het halve werk. Daarnaast moet je ook de juiste dakmaterialen bestellen om het dakraam aan te brengen. Ben je na het lezen van dit artikel toch niet zeker van het zelf plaatsen van een dakraam? het is altijd verstandig om een dakspecialist in te huren.

Zon wanneer je dat uitkomt

Een dakraam kan een kamer veel goeds doen. Het is immers geen geheim dat schuine, dichte daken een kamer al snel kunnen verduisteren. Om het beste van beide werelden te kunnen krijgen is een rolgordijn de perfecte oplossing. Zo heb je altijd zon, maar alleen wanneer het je uitkomt.

Dakraam op maat maken

De belangrijkste reden waarom gordijnen die speciaal voor dakramen zijn worden geproduceerd is de afwijkende vorm. Een dakraam heeft immers altijd een schuine ligging. Dit maakt het onmogelijk om er gewone gordijnen in te hangen om de kamer wanneer nodig te verduisteren. Een dakraam rolgordijn kan echter precies op maat gemaakt worden zodat het de kamer geheel afsluit van zonlicht. Rolgordijnen zijn namelijk zelden in massa geproduceerd. Dit is ook terug te zien in het aanbod. Dat varieert vooral op het gebied van het materiaal dat gebruikt wordt. Bovendien kunnen de maten van het raam afwijken.

Het soort materiaal

Een belangrijke overweging die mensen maken bij het uitzoeken van een dakraam is het soort materiaal. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de soorten die aangeboden worden. Dit heeft onder meer te maken met de functie van het gordijn. Slaap je overdag in de kamer omdat je nachtdienst hebt? Dan is een dichte stof sterk aan te raden. Mensen die het gordijn vooral decoratief ophangen kunnen hier echter gemakkelijk van afwijken. Veel gordijnen worden op maat gemaakt door de fabrikant of leverancier, waardoor eigenlijk alles mogelijk is. Dit heeft de populariteit van de rolgordijnen veel goeds gedaan.