Wie kijkt naar de woonprogramma’s of de magazines over inrichtingen leest heeft vast al opgemerkt dat er altijd wel sprake is van een aantal trends. Deze trends worden dan overal waar het kan toegepast. Te denken aan de vissengraat vloer met zwarte kozijnen, of de Ibiza stijl. Erg leuk, maar je huis op die manier inrichten zorgt ervoor dat deze gelijk niet meer zo uniek is. De kans dat iemand in je straat zijn huis precies hetzelfde heeft ingericht is dan groot. Een uniek interieur kan je op diverse manieren creëren, maar hoe leuk is dat met oude auto onderdelen? Voor de handige klussers die thuis nog een sloopauto hebben staan, maar vaak kan je met wat zoekwerk ook al het nodige op de kop tikken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan auto reparatie rotterdam, en vraag eens of zij nog wat hebben liggen. Met de volgende onderdelen kan je al een heel eind komen.

Autobanden

Autobanden kunnen na het afschrijven van een auto nog jarenlang gebruikt worden. Een goed voorbeeld die de meeste wel zullen kennen is de autoband als schommel in de tuin. Met wat touw en een stevige boom ben je er zo. Ook leuk is om ze doormidden te zagen en er op die manier bloembakken van te maken. Met wat extra knutselwerk kun je er ook complete meubels van maken. Zo kunnen ze dienen als tafelpoten, bijzettafel of krukje. Naast deze voorbeelden kun je natuurlijk zo breed denken als je maar wil.

Autolampen

Ook vaak gebruikt als upcycling product zijn de koplampen van auto’s. Ook hier is wat creativiteit en handigheid bij nodig, maar het resultaat zal dan ook niet tegenvallen. Leuk om te combineren met verschillende kleuren, je kan zelfs nog kiezen om er bijvoorbeeld een hang- of sta lamp van te maken.

Kleine onderdelen

Ook met de kleine onderdelen van de auto kan je veel. Bouten kan je bijvoorbeeld aan de muur bevestigen om er spullen aan op te hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Is je Renault aan vervanging toe? Bij onderhoud ranault kan je ook altijd terecht voor je vragen, misschien wel om dus oude onderdelen op te halen.

Mocht je aan de slag gaan met het opknappen van onderdelen, vergeet dan natuurlijk niet om eerst alles grondig schoon te maken.