Wanneer jij een juridisch probleem hebt bij de aankoop, verkoop of verbouwing van je huis, kan je een beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering. De juridische problemen kunnen natuurlijk op allerlei vlakken zijn zoals een conflict met de makelaar of een aannemer die niet komt opdagen. Als je dus een conflict hebt, is het slim om juridische hulp in te schakelen.

Algemene informatie van https://www.rechtsbijstandverzekering.nl

Wanneer je een conflict hebt en er met de tegenpartij niet uit komt en het alleen afgehandeld kan worden via rechtswege dan kan dit financiële en praktische gevolgen hebben. Bij dat soort zaken wil je toch wel deskundig advies en ondersteuning? Het is natuurlijk ook belangrijk of je de gerechtskosten wel kan betalen. De beste stap is dan https://www.rechtsbijstandverzekering.nl. Deze kan in verschillende situaties gebruikt worden. Je krijgt dan juridische bijstand door deskundigen. Tevens worden de kosten betaald die de procedure met zich mee brengt.

 

Juridisch advies en bijstand bij conflicten met een aannemer

Stel je wilt je huis gaan verbouwen en hebt hiervoor een aannemer in de hand genomen. Hartstikke handig denk je, zelf niet klussen en alles wordt vakkundig gedaan. Maar op de dag dat de aannemer zou beginnen blijft het stil. De aannemer komt niet opdagen en laat het afweten.

 

Maar ook op momenten dat er wel volop wordt geklust in je huis en er beschadigd wat of het wordt niet gemaakt zoals je eerder bent overeengekomen? Kun je de aannemer dan in gebreken stellen en hoe doe je dat?

 

In deze gevallen is het verstandig om juridisch advies in te schakelen. Zij weten precies welke wegen je dient te bewandelen en welke kansen op een goede afloop je hebt. Dit juridisch advies wordt gedekt door je rechtsbijstandsverzekering.

 

Tips om problemen te voorkomen

Natuurlijk is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Maar hoe doe je dat? Heel belangrijk advies is altijd, zet zoveel mogelijk op papier. Zo weet je van beiden kanten wat de afspraken zijn en je van elkaar mag verwachten. Het beste is om dit papier ook samen te ondertekenen. Of je dus te maken hebt met een aannemer, klusjesman of makelaar, wat op papier staat is belangrijk!

 

Doe ook altijd van te voren onderzoek naar de persoon die je inschakelt? Heeft deze aannemer een goede reputatie? Bekijk of de aannemer referenties van eerder werk kan overleggen.

Heb je te maken met een beginnende aannemer? Ook dit is geen ramp, maar zorg voor goede afspraken op papier. Wanneer begint de persoon en hoelang gaat men er over doen. Zo weet je ook wanneer je zelf verder kunt in het huis of eventueel kunt verhuizen. Wanneer dit uitloopt kan dit namelijk financiële gevolgen voor jou hebben.

 

Ten slotte, zorg voor goede contactgegevens van degene die voor jou de klus gaat klaren. Alleen een telefoonnummer is wat vaag. Vraag om een bedrijfsnaam, KvK nummer en adres. En controleer dit ook. Bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel.