Bij het uitwerken van de architectuur van de tuin bij je woning zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van deze aspecten is het creëren van een plek, waar je in de winter alle ruimte hebt om te genieten van marshmallows en warme chocolademelk! De marshmallows rooster je vanzelfsprekend het liefst boven de vuurkorf. Los zijn ze immers veel minder lekker. Daarbij zorgt de vuurkorf voor voldoende warmte, om te voorkomen dat je het koud krijgt. Geniet van de sterren in de avond, de wintergroene struiken in je borders, enzovoorts. Niet alleen komt deze plek in de winter van pas. In de zomer heb je er de ruimte om te genieten van de zon. 

 Denk na over het toevoegen van sfeer aan de tuin 

Een tuin inrichten kan best lastig zijn. Naast een plekje om te zitten met kop warme chocolademelk in de winter en een glas fris in de zomer, wil je bijvoorbeeld ook een plek hebben voor je spelende kinderen. Kies je voor een tweede terras met een losse zandbak? Ga je voor een klein gazon in de tuin? Dat laatste is niet alleen prettig voor de kinderen. Een gazon houdt je tuin lekker koel in de zomer. Stenen en tegels nemen de warmte op, daar waar een gazon dat in veel mindere mate doet. De warmte blijft hierdoor minder hangen in de tuin. Ook voeg je sfeer aan de tuin toe met verschillende spotjes en bijvoorbeeld wandlampen aan een schuurtje of de buitenmuur. 

 Doe online inspiratie op voor je tuinarchitectuur 

Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over de wijze waarop je een tuin in kunt richten. Zoek eens naar dergelijke plaatjes, zodat je voor jezelf een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden die je hebt. Het vormt de basis van je uiteindelijke tuinarchitectuur! Nu is het enkel nog zaak om de marshmallows en vuurkorf in huis te halen.