Misschien heeft een architect jouw woning inclusief een prachtige keuken ontworpen. De keuken is een belangrijk onderdeel van jouw woning. Als het goed is bereid je er elke dag heerlijke maaltijden voor. Misschien is het zelfs de plek waar je geniet van het avondeten. Des te belangrijker is het om een keukenblad goed te onderhouden. Maar hoe doe je dat? Wij helpen je graag een handje met een aantal handige tips voor een keukenblad onderhouden. Het kost tijd en aandacht om een mooi resultaat te bereiken. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Een keukenblad onderhouden: hoe doe je dat?

Een keukenblad onderhouden is niet ingewikkeld, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen bij het gebruik van care4floor. Daardoor maak je keukenbladen van verschillende materialen in een handomdraai schoon, variërend van natuursteen tot keramiek en hout. Veeg altijd eerst het keukenblad schoon voordat je begint met een reinigingsmiddel. Een oppervlakte zonder restjes is veel gemakkelijker om schoon te maken.  Haal dus eerst alle etensresten weg en pak daarna pas een doekje om aan het schoonmaakwerk te beginnen.

Tip: Haal alle vieze restjes weg voordat je begint

Neem de tijd om een keukenblad te onderhouden. Leg alles klaar, zoals de emmer, een doekje en care4floor. Probeer alle verborgen plekjes te bereiken voor een oppervlakte die honderd procent schoon is. Zo vind je aan de achterkant van het broodrooster vaak restjes die helaas vieze plak en ongedierte kunnen veroorzaken. Haal ook de stekker van het apparaat uit het stopcontact voordat je begint. Water en elektriciteit is immers geen goede combinatie!

Hoe maak je een keukenblad van roestvrij staal of hout schoon?

Misschien heb je een keukenblad van roestvrij staal. Goed onderhoud is belangrijk zodat het er iedere dag mooi uitziet. Bovendien gaat een goed onderhouden keukenblad langer mee. Voor het verwijderen van vingerafdrukken op een roestvrij staal oppervlak kun je het beste een schoon doekje gebruiken. Wrijf over het gehele oppervlakte en herhaal dit een paar keer.  Voor een keukenblad met hout kun je het beste een vochtige doek gebruiken. Doe dit elke dag, zodat het houten keukenblad in goede conditie blijft.