Een slaapkamer waar je tot rust komt en al je zorgen van de dag kunt loslaten, wie wil dat nou niet? Een goede nachtrust komt niet enkel tot stand door boxsprings en fijne kussens. De hele slaapkamer draagt hierbij aan mee. Je kunt dan zelf gemakkelijk een aantal dingen doen om je slaapkamer zo aangenaam mogelijk te maken zodat je voortaan van een nog betere nachtrust kunt genieten.

Slaapklimaat

Een fijne slaapkamer gaat gepaard met een goed slaapklimaat. Hierbij horen een aantal toepassingen. Ten eerste is een goede temperatuur van belang, welke dat precies voor jou is verschilt per persoon. Voor sommige mensen is dit kouder en andere slapen juist beter in een warmere kamer. Verder dient de kamer in de nacht genoeg verduisterd te zijn. Rolluiken bieden oplossing, maar zorgen er ook voor dat er geen natuurlijk licht meer kan binnenkomen. Dit kan weer nadelig zijn voor je natuurlijke slaapritme. Mensen slapen het liefst in rust, dus afleidende geluiden dienen beperkt te blijven. Een klok kan ervoor zorgen dat mensen eindeloos naar het getik gaan luisteren en helpt dus niet. Als je aan een drukke straat woont kun je overwegen om je slaapkamer in de achterkant van het huis in te richten.

Inrichting

Je slaapkamer moet er voor zorgen dat jij helemaal tot rust kunt komen. Het helpt niet om allerlei frutsels, troep en andere afleidende spullen in je slaapkamer uit te stallen. Kies in plaats daarvan voor voldoende opbergruimte zodat je je spullen uit het zicht kwijt kunt. De muren van je slaapkamer kan je ook het beste niet behangen met felle printjes omdat dit niet rustgevend werkt voor het brein. Een of meerdere rustige tinten bij elkaar zijn daarentegen vaak wel weer prettig. Kies voor verlichting die niet te fel is, maar juist een gele gloed afgeven, zeker ook voor je nachtlampje.

Bed

Tot slot natuurlijk het belangrijkste, een lekker bed in je slaapkamer. Hoe een goed matras er uit ziet verschilt van persoon tot persoon. Misschien scheelt jouw voorkeur erg van die van je partner, en kun je het beste twee losse matrassen kopen met daarover een topping. Voor wie in de nacht dekens wegtrekt van hun partner, zijn twee losse dekens een ideale oplossing.