Is er binnenkort iemand jarig, maar weet je niet wat je nu weer moet geven? Laat je dan inspireren door de cadeaus in dit artikel. 

Idee 1: Geef een uitje cadeau

Is diegene die je een cadeau wilt geven zo iemand die altijd al zelf koopt wat hij/zij wilt hebben? Geef dan een uitje cadeau. Dit is sowieso een leuk cadeau voor iedereen. Met een uitje geef je een ervaring cadeau in plaats van iets materialistisch. Je kunt zelf een uitje kiezen of diegene laten kiezen uit een uitje. Er zijn ook cadeaubonnen te kopen, waarmee je een uitje van een bepaald thema cadeau kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld een belevenis, restaurant of hotelcadeaubon geven. Je kunt ook zelf je vriend(in) meenemen een dagje weg en als cadeau alles betalen op die dag. Twijfel je wat je vriend(in) leuk vindt? Geef dan een cadeaubon die vrij besteedbaar is voor een uitje.

Idee 2: Ga samen uiteten

Iedereen houdt van eten, dus een etentje cadeau geven is altijd een goed idee! Neem diegene eens mee naar zijn/haar favoriete restaurant of kies juist voor een restaurant dat diegene nog niet kent. Check wel de beoordelingen, zodat je zeker weet dat het een goed restaurant is. Beoordelingen vind je makkelijk via google maps of Tripadvisor. Een aan te bevelen restaurant is Taste in Amsterdam. In dat restaurant dineer je in het donker. Door de donkere omgeving wordt je smaakzintuig sterker, waardoor je nog meer geniet van het eten. Andere leuke restaurants zijn bijvoorbeeld restaurants in een bepaald thema of met eten uit een minder bekend land.

Idee 3: Geef een tekening of schilderij cadeau

Een tekening of schilderij is een erg persoonlijk cadeau. Je kunt een tekening of schilderij laten maken van een foto van je vriend(in), zijn/haar kind of huisdier. Er zijn veel varianten voor een tekening of schilderij van een huisdier. Je kunt bijvoorbeeld een huisdier laten tekenen in een net pak. Dit is erg leuk als cadeau. Een andere optie is om zelf iets te maken. Doe dit alleen als je talent hebt. Een lelijke tekening of lelijk schilderij geven is geen leuk cadeau! Zorg daarnaast dat je de juiste materialen koopt. Wil je acrylverf kopen? Zorg dan voor papier dat hierbij past. Op de website verfze.nl vind je hiervoor goede materialen.

Kom je er echt niet uit? Vraag dan aan je vriend(in) wat hij/zij graag cadeau krijgt. Zo weet je zeker dat je vriend(in) blij is met het cadeau.