Wanneer je een wandeling maakt op straat, is de kans reëel dat je afzetlint tegenkomt. Het lint heeft verschillende doeleinden en kan zowel gebruikt worden in positieve als gevaarlijke situaties. Indien je zelf bedrukt afzetlint nodig hebt, zijn er verschillende mogelijkheden.

Reden van aankoop

Zoals hierboven al werd vermeld, zijn er verschillende situaties waarin bedrukt afzetlint wordt gebruikt. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om een gevaarlijke situatie af te bakenen. Voorbeelden zijn een ongeval of een onstabiele bouwplaats. Gelukkig kan het ook gebruikt worden in een positieve context. Denk maar aan een evenement dat afbakening nodig heeft.

Kies de afmetingen

Wanneer je zelf bedrukt afzetlint wil bestellen, zijn er een aantal mogelijkheden waaruit je kan kiezen. In eerste instantie moet je de dikte, de breedte en de lengte kiezen. Bij de dikte heb je verschillende mogelijkheden naargelang het budget dat je hebt. Wat de breedte betreft, kan je kiezen tussen 5 en 7,5 centimeter breed. De lengte van de rol is honderd, tweehonderdvijftig of vijfhonderd meter. Wil je graag ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dan kan je gaan voor de biologische afbreekbare variant.

Kies de bedrukking

Nadat je de technische aspecten hebt gekozen, kan je de bedrukking kiezen. Meestal wordt er gekozen voor twee kleuren. In gevaarlijke situaties is dit vaak rood en wit, bij evenementen wordt er meestal geel en zwart gebruikt. Zelf ben je natuurlijk niet verplicht om deze kleuren te volgen. Je kan kiezen voor meerdere kleuren, of juist slechts één kleur kiezen. Wil je het afzetlint gebruiken voor een evenement? Dan heb je ook de mogelijkheid om het logo van het feest te laten drukken op het lint. Zo kan je nog extra reclame maken voor het event in kwestie.